Legfrissebbek
Kezdőlap / Euro-Gym Hungary

Euro-Gym Hungary

 


Pintér Andrea vagyok,  EURO-GYM VEZETŐOKTATÓ, az EURO-GYM  egyedülálló alakformáló torna magyarországi képviselője. Szeretném minél szélesebb körben megismertetni ezt az egyedi, komplex mozgásformát. Megtalálhatóak vagyunk a facebook-on is: euro-gym hungary néven.
ELÉRHETŐSÉGEM: 06-30/399-44-65
Mi az EURO-GYM? – GÉZA SZERINT:
Az egyetlen európai rendszerű fitness a világon.
A vidám, holisztikus  EURO-GYM a testi és lelki erőt is fokozza.
Az edzés egy bemozgatással, ráhangolódással (mentális orientációval) kezdődik, majd a bemelegítés lassú mozdulatai következnek, amelyek később  felgyorsulnak.
Az izmok fokozatosan jutnak el az erősítések testalakító terheléseihez.
Az 50 perces edzést egy erőnlét visszaállító relaxáció zárja.
MITŐL MÁS, MITŐL TÖBB Az EURO-GYM?
A ma Hollywoodban élő KISS GÉZA testnevelő tanár 1979 óta készít koreografált tornát. Ő készített elsőként és egyedüliként ilyen jellegű mozgást, az EURO-GYM-et.
Egyedülálló alakformáló programjának lényegét így fogalmazta meg:
„TUDAT A TEST FELETT RENDSZERŰ VIDÁM  ALAKFORMÁLÁS MINDENKINEK”
Az emberi testben nem létezhet egyetlen gondolat vagy érzelem sem, ami ne okozna konkrét fizika változást.
Egy friss, lendületes, a mai kor pörgős életviteléhez alkalmazkodni kénytelen nőknek koreografált mozgásforma, újszerűségét mégis a több ezer éves kultúrák egészségmegőrző gyakorlatainak köszönheti, melyeket a program alkotója professzionális módon ötvöz a gimnasztika elemeivel.
MI ENNEK A TITKA?
A mai világban sokan küzdünk az ellazulás képességeinek a hiányával, divatos szóval: mi európaiak nem tudunk meditálni, “kiüresedni” elszakadni a bennünket terhelő gondolatainktól, rutin feladatainktól.
Az EURO-GYM tulajdonképpen úgy működik, mint egy aktív meditáció: a gyakorlatok összetettsége teljesen leköti az elmét, így az agy kizárólag erre a feladatra koncentrál, ezáltal esélyünk sem marad a napi teendőkön, problémákon gondolkodni: pihenteti lelkünket és szellemünket.
A torna egyes elemei kifejezetten a meridiánok (energiacsatornák) aktivizálódását idézik elő, ezáltal intenzívebbé válik, beindul a testünkben áramló energia; akut fájdalmak csillapodnak, életfunkcióink javulnak.
Ez a torna komoly koncentrációt igényel, ezáltal teljesen kikapcsol a napi gondokból, ami alatt a szervezet regenerálódni képes.  A mozdulatsorok a két agyfélteke közti kapcsolatot is erősítik, ezáltal javul agyunk minden funkciója – figyelmünk, koncentrálóképességünk.
Az edzést záró relaxáció pedig testileg-lelkileg felfrissít.
Nekem, mint EURO-GYM oktatónak az a tapasztalatom, hogy igen is lehet a tömegsportban is igényes tornát szolgáltatni, mert egyre többen keresik az egyedi, komplexebb mozgásformákat.
Az EURO-GYM nem egy „hagyományos alakformáló óra”. A koreográfia megtanulása rendszeres részvételt igényel, segíti a kikapcsolódást és szellemileg felfrissít.
Amíg a koreográfiát megtanulod, majd egyre pontosabbra csiszolod, folyamatos kis sikerélményekben lesz részed, s örömtelivé válnak a kemény, erősítő gyakorlatok is.
AZ EURO-GYM KIVÁLÓ ALAKFORMÁLÓ PROGRAM, A KOREOGRÁFIA FELÉPÍTÉSE ENERGETIZÁLJA A SZERVEZETET, ÉS AZ IDEÁLIS NŐI ALAK KIALAKÍTÁSÁT SZOLGÁLJA.
Az EURO-GYM gyakorlatokban igazi örömet, szórakozást akkor találsz, ha rendszeresen, legalább hetente 2-3 alkalommal végzed.
Ne add fel idő előtt! Adj magadnak esélyt! Csak néhány alkalom és már kielégítően tudod követni a tornát.
Amikor már jól tudod a koreográfiát, akkor javíthatod a kivitelt és a mind szebben, pontosabban végzett gyakorlatokban egyre több örömet találsz.
Váljék egészségedre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.